Page 22 - Gush310
P. 22

‫ורד קייפי ׀ ראש צורים ‪vrdkfy@gmail.com #‬‬                 ‫מטעמים‬

             ‫‪1‬‬                            ‫לימונים כבושים‬

          ‫‪2‬‬                               ‫מתכון של חורף למי שאף פעם לא ניסה‬
     ‫‪3‬‬
  ‫‪4‬‬                                       ‫גם ללימון כבוש יש כמה מתכונים רבים‬
                                               ‫וטעימים‪ ,‬ומגוון אפשרויות להכנה‪.‬‬
‫‪5‬‬                                             ‫ורד קייפי מראש צורים‪ ,‬שמידי פעם‬
     ‫‪6‬‬
                                          ‫מתארחת בגושארבע עם מתכון משובח‬
                                              ‫אחר‪ ,‬הכינה‪ ,‬כתבה‪ ,‬פירטה וצילמה‬

                                            ‫עבורנו‪ ,‬מדריך קצר ומפורט‪ ,‬כדי שכל‬
                                            ‫אחד ואחת‪ ,‬עם קצת רצון וקצת פנאי‬

                                               ‫)מי אמר קורונה(‪ ,‬יוכלו לשדרג את‬
                                                           ‫ארוחות השבת שלהם‪.‬‬

                                              ‫את המתכון המצורף טעמנו פעמים‬
                                            ‫רבות‪ ,‬וזה בינגו בכל פעם‪ ,‬אבל הפעם‬
                                            ‫הכי טעימה‪ ,‬הייתה כשהצנצנת נחתה‬
                                          ‫אצלנו בדרום אפריקה לפני כשנה‪ ,‬בזמן‬

                                                                     ‫שהותנו שם‪.‬‬

                                          ‫תמונה ‪ –3‬מניחים על הלימונים צלחת‬                         ‫המצרכים‬
                                            ‫עם קוטר פנימי קטן מהקערה‪ ,‬ועליה‬
                                            ‫אבן כבדה או משהו אחר כבר שימחץ‬       ‫• ‪ 10-14‬לימוני חורף עם קליפה עבה‪.‬‬
                                                                  ‫את הלימונים‪.‬‬      ‫)רצוי לימונים מהעץ ולא מהסופר(‬
                                                                                                           ‫• מלח גס‬
                                            ‫תמונה ‪ – 4‬פעם ביום‪ ,‬במשך ‪ 4‬ימים‪,‬‬             ‫• חצי כפית פפריקה מתוקה ‪,‬‬
                                                 ‫להוריד את הצלחת‪ ,‬לערבב את‬                           ‫• ‪ 2-3‬שיני שום‪,‬‬
                                                   ‫הלימונים עם כף ולכסות שוב‪.‬‬                   ‫• ‪ 2‬פלפל שאטה יבש‬
                                                                                                           ‫• שמן זית‬
                                               ‫תמונה ‪ – 5‬אחרי שלושה ארבעה‬
                                            ‫ימים מעבירים את הלימונים לצנצנת‬            ‫טיפים לפני שמתחילים‬
                                           ‫מעוקרת )שעברה חיטוי במים רותחים‬
                                          ‫‪ -‬למניעת עובש(מסדרים את הלימונים‬       ‫• לא חובה להשתמש בפלפל שאטה‬
                                           ‫בעזרת מזלג נקי‪ ,‬ולא בעזרת הידיים‪,‬‬     ‫ובשום – למי שאוהב טבעי בלי‬
                                           ‫ותוך כדי סידור הלימונים‪ ,‬מוספים ‪2-3‬‬
                                                                                                             ‫טעמים‪.‬‬
                                              ‫שיני שום חצויים‪ ,‬שני פלפל שאטה‬     ‫• למי שמכין לפני פסח‪ ,‬ניתן לשים‬
                                            ‫יבשים שבורים‪ ,‬במידה והלימונים לא‬     ‫מתחת לכיור‪ ,‬למכור כחמץ ולאכול‬
                                          ‫הפרישו מפיק מיץ בקערה‪ ,‬להוסיף מיץ‬
                                          ‫לימון סחוט‪ ,‬ממלאים עד חצי ס"מ לפני‬                     ‫מייד עם צאת החג‪...‬‬
                                             ‫מכסה ההברגה‪ ,‬מוסיפים מעל ‪ ,‬חצי‬
                                          ‫כפית פפריקה – וממלאים עד הסוף עם‬                     ‫הוראות הכנה‬

                                                                       ‫שמן זית‪.‬‬     ‫תמונה ‪ – 1‬לחותכים לרוחב עיגולים‬
                                                                                       ‫בעובי של כחצי ס"מ ומסירים את‬
                                             ‫תמונה ‪ – 6‬סוגרים היטב ומאפסנים‬
                                               ‫במקרר‪ ,‬כחודש מבלי לפתוח‪ ,‬עד‬         ‫הקצוות‪ .‬מניחים בקערה רחבה וקצת‬
                                                  ‫שיהיה מוכן‪ ,‬כאשר בודקים את‬                                    ‫עמוקה‪.‬‬

                                          ‫הלימונים‪ ,‬לא לנגוע בידיים‪ ,‬רק במזלג‬      ‫תמונה ‪ – 2‬לוקחים חופן עד ‪ 2‬חופנים‬
                                                                      ‫או כף נקי‬      ‫של מלח גס‪ .‬מפזרים על הלימונים‪,‬‬
                                                                                            ‫מקפיצים עד שהם מצופים‪.‬‬

                                                                                 ‫‪ 22‬גושארבע י"ט בשבט התש"ף | ‪14.2.2020‬‬
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27