Page 10 - Gush325
P. 10

‫ולשלמתולרוש‬         ‫דורה לוי‪ ,‬מתמחה בבישול טבעוני ובריא ‪ #‬בת עין ‪yakovbthin@gmail.com #‬‬            ‫מטעמים‬

                                                                                                                                                         ‫הכנה וצילום‪ :‬דורה לוי‬

    ‫תושבי גוש עציון‪,‬‬  ‫מטתבעכוונןי אוזני המן‬
                        ‫ללא גלוטן‬
‫קניות בסופר‬
                                                                         ‫אופן ההכנה‪:‬‬                               ‫מצרכים‪:‬‬

                                                      ‫‪ .1‬בקערה מערבבים רסק‪ ,‬סוכר טחינה ומים‪.‬‬              ‫‪ 5‬כפות רסק תפוחי עץ‬
                                              ‫‪ .2‬מוסיפים סודה‪ ,‬שופכים עליה מיץ לימון ומערבבים‪.‬‬                    ‫‪ 1/2‬כוס סוכר‬
                    ‫‪ .3‬לאט לאט מוסיפים קמח כוסמת‪ .‬כמות הקמח שתצטרכו מאוד תלויה בקמח‪.‬‬                             ‫‪ 1/2‬כוס טחינה‬

                                                  ‫הבצק צריך להתגבש לכדור ולהיות נוח לעבודה‪.‬‬                     ‫‪ 1/2‬כפית סודה‬
                    ‫‪ .4‬מקמחים משטח עבודה ומערוך עם קמח טפיוקה ומרדדים עליו את הבצק‬                      ‫כפית מיץ לימון או חומץ‬

                                                                        ‫לעובי של כחצי סנטימטר‪.‬‬                      ‫‪ 3‬כפות מים‬
                                                                  ‫‪ .5‬קורצים עיגולים עם כוס נקיה‪.‬‬   ‫כשתי כוסות קמח כוסמת טרי‬
                                          ‫‪ .6‬ממלאים כל עיגול בממרח תמרים וסוגרים לאוזני המן‪.‬‬
                            ‫‪ .7‬מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה ואופים בחום בינוני כ‪ 20-‬דקות‪.‬‬               ‫ממרח תמרים למילוי‬
                                                                                                                   ‫קמח טפיוקה‬
                                                                               ‫טיפים‪:‬‬
                                                                                                                    ‫‪ 10‬גושארבע ז' אדר תשפ"א | ‪19.2.2021‬‬
                    ‫עדיף לטחון את הכוסמת בבית עם מטחנת קפה‪ :‬כך הקמח יהיה טרי ולא יהיה‬
                                                                                    ‫לו טעם לוואי‪.‬‬

                                                        ‫ניפוי בנפה דקה ישפר את הטעם עוד יותר‪.‬‬
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15