Page 14 - Gush331
P. 14

‫ולשלמתולרוש‬  ‫דורה לוי ‪doralevi999@gmail.com #‬‬          ‫מטעמים‬

                                                                    ‫ל"ג בעומר מתקרב‪,‬‬
                                                 ‫וכולנו הולכים לחגוג השבוע עם מדורות‬

                                                                            ‫ומטעמים‪...‬‬
                                                                          ‫ומה הכי כיף?‬
                                                ‫לשים טאבון על האש ולהכין פיתות שוות‪,‬‬
                                                    ‫שאפשר לנגב אתן תוספות מפנקות!‬
                                               ‫אז היום הכנתי לכם מתכון לפיתות בריאות‬
                                                                      ‫על בסיס מחמצת‪,‬‬
                                                 ‫וכדי לגוון את הניגוב הרגיל עם החומוס ‪-‬‬
                                                                   ‫גם שני סוגי מסבחה‪:‬‬
                                                                      ‫אחת עם חצילים‪...‬‬
                                                                  ‫והשניה ‪ -‬עם שעועית!‬

             ‫פיתות‬                                                                                                                   ‫התמונה להמחשה בלבד‬
             ‫מחמצת‬

                                                                                 ‫אופן ההכנה‪:‬‬           ‫מצרכים‪:‬‬
                ‫‪ .1‬מערבבים את כל המצרכים חוץ מהמלח ומשאירים למשך כ‪ 20-‬דקות התססה‪.‬‬                   ‫‪ 3‬כוסות מים‬
             ‫‪ .2‬מוסיפים את המלח ולשים את הבצק היטב )הבצק צריך להיות קצת לח ‪ -‬חשוב‬               ‫‪ 3‬כפות מחמצת‬
                                                                                                   ‫‪ 5‬כוסות קמח‬
                                        ‫להשתדל לא להוסיף קמח בלישה‪ /‬להוסיף ממש מעט(‪.‬‬            ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
             ‫‪ .3‬משאירים את הבצק בחוץ ואחרי ‪ 15‬דקות מתחילים לעשות קיפולים )מקצוות‬                  ‫‪ 3‬כפות סילאן‬

                                                                  ‫הבצק מקפלים אותו פנימה(‪.‬‬              ‫כף מלח‬
                                ‫‪ .4‬חוזרים על הקיפולים עוד ‪ 2-3‬פעמים בהפרש של ‪ 15-20‬דקות‪.‬‬
                                 ‫‪ .5‬לאחר מכן מכניסים את הבצק למקרר למשך לילה‪ ,‬להתפחה‪.‬‬         ‫‪ 14‬גושארבע י"ח אייר תשפ"א | ‪30.4.2021‬‬
             ‫‪ .6‬מחלקים את הבצק לכדורים בינוניים‪ ,‬מרדדים כל כדור לעיגול בגודל הרצוי‬

                                                                 ‫ומתפיחים במשך כ‪ 10-‬דקות‪.‬‬
             ‫‪ .7‬אופים על סיר גריל שחומם מראש על הגז‪ ,‬או בתנור שחומם מראש למעלות גבוהות‪,‬‬

                                                                        ‫או על סאג' על מדורה‪.‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19