Page 28 - Gushpanka317
P. 28

‫למילוי‪:‬‬    ‫רכיבים‪:‬‬                                                                 ‫גושפינוק‬
           ‫‪ 200‬גר׳ רסק עגבניות‬
                                 ‫‪ 1/2‬קילו קמח‬                                              ‫צילום‪ :‬דעאל סבטיה‬
                     ‫כף אורגנו‬      ‫כף שמרים‬
                    ‫‪ 2‬שיני שום‬                                                                          ‫אלינור רחמים‬
    ‫כוס זיתים מגולענים פרוסים‬     ‫‪ 2‬כפות סוכר‬
                    ‫כפית סוכר‬       ‫כפית מלח‬                                              ‫שבלולי פיצה‬
                     ‫מעט מלח‬                                                              ‫מבצק שמרים‬
                   ‫‪ 3‬כפות מים‬     ‫‪ 1/4‬כוס שמן‬
           ‫‪ 200‬גר׳ גבינה צהובה‬    ‫‪ 1.5‬כוס מים‬                                                 ‫זו יכולה להיות פעילות אחר‬
‫זיתים מגולענים ופרוסים לטבעות‬                                                               ‫הצהרים עם הילדים‪ ,‬שבסופה‬
                                                                                         ‫תהנו מארוחת ערב מעשה ידיכם‪.‬‬
                                 ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                                  ‫אפשר לשדרג את הרוטב עם‬

     ‫לשים בקערה קמח‪ ,‬ליצור גומות ולשים בתוכן חומרים יבשים‪ :‬גומה לסוכר‪ ,‬גומה למלח‬     ‫‪.1‬‬              ‫גבינות ורטבים שונים‪.‬‬
                                             ‫וגומה לשמרים‪ .‬לערבב ולהוסיף שמן ומים‪.‬‬   ‫‪.2‬‬

‫ללוש היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד‪ .‬לשמן מעט את הבצק בחלקו העליון ולהניח להתפחה‬
                                                                        ‫‪ 40-30‬דקות‪.‬‬

                                           ‫למילוי‪:‬‬

‫‪ .3‬לערבב בקערה רסק עגבניות עם אורגנו‪ ,‬סוכר‪ ,‬מלח ומים‪.‬‬
                 ‫‪ .4‬לגרד את שן השום ולהוסיף לתערובת‪.‬‬

                                                                     ‫להרכבה‪:‬‬

 ‫‪ .5‬לחלק את הבצק התפוח לשלושה כדורים ולרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה דק‪ .‬ככל‬
                                       ‫שהבצק יהיה דק יותר יהיו יותר שכבות במאפה‪.‬‬

      ‫‪ .6‬למרוח היטב שתי כפות מהרוטב על העלה ולפזר מעל גבינה צהובה וזיתים בנדיבות‪.‬‬
                                                                      ‫‪ .7‬לגלגל לנחש‪.‬‬

‫‪ .8‬לפרוס את הנחש לפרוסות בעובי ‪ 3‬ס״מ ולהניח אותן על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה‬
                                       ‫כך שהספירלה למעלה‪ .‬לשטח מעט בעזרת היד‪.‬‬

                            ‫‪ .9‬להתפיח ‪ 10‬דקות נוספות ולאפות ‪ 20‬דקות על ‪ 180‬מעלות‪.‬‬
                                      ‫‪ .10‬להגיש לצד ירקות טריים‪ ,‬מטבל גבינה או טחינה‪.‬‬

                                                                                          ‫אלינור רחמים‪ ,‬בוגרת תוכנית הטלויזיה‬
                                                                                                    ‫"מאסטר שף"‪ ,‬תושבת תקוע‪.‬‬

                                                                                                 ‫מעבירה סדנאות בישול חוויתיות‬
                                                                                         ‫("אלינורה חווית טעמים") ‪054-7398763‬‬

                                                                                         ‫‪ 28‬גּושפנקה‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32