Page 28 - Gushpanka317
P. 28
למילוי: רכיבים: גושפינוק
200גר׳ רסק עגבניות
1/2קילו קמח צילום :דעאל סבטיה
כף אורגנו כף שמרים
2שיני שום אלינור רחמים
כוס זיתים מגולענים פרוסים 2כפות סוכר
כפית סוכר כפית מלח שבלולי פיצה
מעט מלח מבצק שמרים
3כפות מים 1/4כוס שמן
200גר׳ גבינה צהובה 1.5כוס מים זו יכולה להיות פעילות אחר
זיתים מגולענים ופרוסים לטבעות הצהרים עם הילדים ,שבסופה
תהנו מארוחת ערב מעשה ידיכם.
אופן ההכנה: אפשר לשדרג את הרוטב עם
לשים בקערה קמח ,ליצור גומות ולשים בתוכן חומרים יבשים :גומה לסוכר ,גומה למלח .1 גבינות ורטבים שונים.
וגומה לשמרים .לערבב ולהוסיף שמן ומים. .2
ללוש היטב עד לקבלת בצק חלק ואחיד .לשמן מעט את הבצק בחלקו העליון ולהניח להתפחה
40-30דקות.
למילוי:
.3לערבב בקערה רסק עגבניות עם אורגנו ,סוכר ,מלח ומים.
.4לגרד את שן השום ולהוסיף לתערובת.
להרכבה:
.5לחלק את הבצק התפוח לשלושה כדורים ולרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה דק .ככל
שהבצק יהיה דק יותר יהיו יותר שכבות במאפה.
.6למרוח היטב שתי כפות מהרוטב על העלה ולפזר מעל גבינה צהובה וזיתים בנדיבות.
.7לגלגל לנחש.
.8לפרוס את הנחש לפרוסות בעובי 3ס״מ ולהניח אותן על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
כך שהספירלה למעלה .לשטח מעט בעזרת היד.
.9להתפיח 10דקות נוספות ולאפות 20דקות על 180מעלות.
.10להגיש לצד ירקות טריים ,מטבל גבינה או טחינה.
אלינור רחמים ,בוגרת תוכנית הטלויזיה
"מאסטר שף" ,תושבת תקוע.
מעבירה סדנאות בישול חוויתיות
("אלינורה חווית טעמים") 054-7398763
28גּושפנקה