Page 10 - Gush415
P. 10

‫ולשלמתולרוש‬     ‫אתי אזולאי ‪ettiaz0@walla.com #‬‬                                  ‫מטעמים‬

‫צילום‪ :‬גושארבע‬                                                                 ‫בכל בית יש את הדיון החשוב הזה‪.‬‬
                                                                                ‫איזה חלק של העוף יותר אוהבים‪.‬‬
                                                                            ‫זה תמיד נגמר בהחלטה לא להחליט‪.‬‬
                                                                             ‫אחד אוהב את השוק האחר את הירך‬

                                                                                    ‫ויש שאוהבים את החזה עוף‪.‬‬

                                                                              ‫אז כדי לרצות את כולם אני מצרפת‬
                                                                              ‫מתכון לעוף שלם ממולא בכל טוב‪.‬‬
                                                                            ‫וכך כולם יצאו מרוצים ובעיקר אני‪ ,‬כי‬

                                                                                ‫לוקח להכין אותו בדיוק ‪ 5‬דקות‪...‬‬

                                                                            ‫עוף‬
                                                                         ‫ממולא‬

                                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬                            ‫למשרה‪:‬‬                           ‫מצרכים‪:‬‬

                ‫במחבת לטגן את הבצל ולהוסיף את שאר המרכיבים של‬                           ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬                   ‫‪ 1‬עוף שלם בינוני‬
                ‫המילוי‪ .‬לאחר טיגון של כ‪ 5-‬דקות נותנים מנוחה למילוי‪.‬‬                        ‫‪ 2‬כפות דבש‬
                ‫ממלאים את העוף וסוגרים את הפתח עם ‪ 2‬קיסמי שיניים‪.‬‬                            ‫‪ 1‬כף חרדל‬                        ‫למילוי‪:‬‬
                ‫מושחים את העוף מכל הצדדים במשרה ונותנים לו מנוחה‬
                                                                         ‫‪ 1‬כפית שטוחה פפריקה מתוקה‬      ‫‪ 1/2‬כוס בורגול מושרה במים חמים‬
                                                           ‫של רבע שעה‪.‬‬     ‫‪ 1/2‬כפית פלפל שחור או לבן‬                             ‫כ‪ 5-‬דקות‬
                ‫מניחים בשקית קוקי בתבנית התנור שחוממם מראש‬                   ‫‪ 4‬כפות מים רותחים‪ 1‬ביצה‬
                ‫ל‪ 200-‬מעלות כשעה ורבע‪ .‬לאחר שעה ורבע קורעים את‬                           ‫‪ 1/2‬כפית כמון‬   ‫‪ 1‬בצל סגול חתוך לקוביות קטנות‬
                ‫השקית ומוציאים בזהירות את העוף לתבנית ונותנים לעוף‬                           ‫מלח ופלפל‬                   ‫‪ 1/4‬כוס חמוציות‬

                                                   ‫עוד אפיה כרבע שעה‪.‬‬                                     ‫‪ 100‬גרם ערמונים באריזת ואקום‬
                                                            ‫פשוט וטעים‪.‬‬                                                    ‫לחתוך לקוביות‬
                                                                                                                           ‫‪ 50‬גרם פיסטוק‬
                                               ‫אז שיהיה לנו פורים שמח!‬                                                          ‫מלח פלפל‬

                                                                                                        ‫גליון ‪ | 415‬י"ב אדר ב' תשפ"ד | ‪22.3.2024‬‬  ‫‪10‬‬
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15