Page 16 - Gushpanka347
P. 16
טוחנות לאט
הודו לה׳
הימלאיה צ׳אי בר,
שדה בעז
ש״ח) .המקום צמחוני מאוד ,האווירה נהדרת והכי קארי ,דאל – עדשים כתומות ,צ׳אנה מסאלה בכניסה לשדה בעז יש אוטובוס שהוסב למסעדה
כיף לשבת על הנדנדה ולהסתכל באורות אחרי – גרגרי חומוס ברוטב עגבניות פיקנטי ואלו הודית .שאלתיאל דגן ,תושב המקום ,הקים אותו
הארוחה ,עם כוס צ׳אי אחרונה וקינוח מתוק, ג׳ירה – תבשיל תפוחי אדמה בכמון) .לצד הטאלי לפני שנתיים וחצי לכבוד השלג שהיה אז ,כפינה
מגיע מגש נוסף ובו יוגורט ,מטבל חריף (וואו! של צ׳אי חם בקור המקפיא .כמה חודשים אחר
ולתכנן את הביקור הבא. זה כל כך טעים!) ,צ׳אטני ,שזה סוג של ריבה כך כבר הפך הצ׳אי בר למסעדה הודית ,מתוך
בקרוב יהיו משלוחים הביתה ,אוכל לשבת, הודית ,ומלפפונים .הכל פשוט מעולה .האושר כוונה שיהיה מקום בילוי אלטרנטיבי עם תרבות
אירועי מוזיקה ותרבות .המקום צמחוני ,בהשגחת הזה עולה ₪ 60ומספיק בכיף לשני אנשים. טעמים וצבע שונים מהמוכר ומרחב למפגש
לילדים יש טאלי קטן במחיר .₪ 25יש עוד מנות פשוט בין אנשים וטבע .למקום קוראים הימלאיה
צהר. הודיות למיטיבי לכת (כשאנחנו היינו היה מלאי צ׳אי בר והוא אחד מהמקומות הכי רומנטיים
כופתא ,קציצות מגבינה ,תפוחי אדמה וקמח ומתוקים שאני מכירה .הייתי באה גם אם האוכל
שעות פתיחה :ד׳ ,ה׳,00:00-16:00 : חומוס ברוטב קארי אדום על מצע של אורז – 45 היה בינוני ,אבל הוא מצוין .אחד מהטובים
ו׳17:00-10:00 :
שטעמתי בארץ.
״את האוכל ההודי למדתי לבשל בתקופות
השליחות שלי בבתים של הלב היהודי בהודו,
כשבישלתי יחד עם העובדים המקומיים אוכל
לשבתות וחגים למאות אנשים ,וגם למדתי אצל
הודית מקומית קורס ביסודות הבישול ההודי .את
הבישולים בארץ התחלתי בבית בזמן הקורונה,
כשלא יכולתי לקבל מטופלים בקליניקה.
כשהבנתי שיש ביקוש הבאנו אוטובוס והפכנו
אותו למטבח ומקום אירוח״ ,מספר דגן.
המנה הפופולרית ביותר כאן היא הטאלי,
שזה מגש אלומיניום מחולק ובו אורז וארבעה
תבשילי ירקות הודיים ,כל אחד מתובל במדויק
ומענג באופן שונה (סאבג׳י – כרוב בטטה בקוקוס
הִג ָּיו ֹן בְּעֶצְיו ֹן
כרוב פינה מה
ישיבה חסר?
זנב ?
ממשלה עין רפאלה ליבוביץ׳
את התשובות יש לשלוח לכתובת
gush123@gmail.comולציין
שם ,גיל ,כתובת וטלפון.
הראשון שיפתור נכונה יזכה בפרס!
ב-ה-צ-ל-חה!
גיליון | 347#כ״ח באלול תשפ״ד | 1.10.2024 16גּושפנקה