Page 8 - Gush424
P. 8

‫אתי אזולאי – אסתר האופה ‪ettiaz0@walla.com #‬‬        ‫מטעמים‬

‫שניצל תירס ביתי‬

                                   ‫הוראות הכנה‪:‬‬                                  ‫המצרכים‪:‬‬
                                      ‫וכך עושים‪.‬‬   ‫‪ 1‬קופסת שימורי תירס גרגירים‪ 320 -‬גרם‬

‫בבלנדר או בסטיק‪ ,‬טוחנים את התירס לעיסה‬                                              ‫‪ 1‬ביצה‬
  ‫כמעט חלקה )להשאיר בצד ‪ 4‬כפות לא טחונות(‪.‬‬                                 ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
     ‫מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב‪.‬‬                     ‫‪ 3/4‬כוס קמח מלא או כוסמין‬
                          ‫מניחים כשעה במקרר‪.‬‬                          ‫‪ 4-5‬כפות פירורי לחם‬
                                                                            ‫חצי כפית מלח‬
‫לאחר כשעה‪ ,‬כשהעיסה יציבה‪ ,‬מוציאים ויוצרים‬
       ‫קציצות בגודל הרצוי‪) .‬רצוי בידיים רטובות(‪.‬‬                                    ‫לציפוי‪:‬‬
                                                                          ‫‪ 1‬כוס פירורי לחם‬
‫טובלים בפירורי לחם ושומשום ומטגנים‪ 3 .‬דקות‬                                 ‫‪ 3‬כפות שומשום‬
                                          ‫כל צד‪.‬‬
                                                                                ‫שמן לטיגון‬
  ‫ניתן גם לאפות בתנור בטמפרטורה ‪ 180‬מעלות‪.‬‬

                                              ‫***‬
‫לטבעונים ניתן להמיר את הביצה בכף טחינה‬

                      ‫ובתפוח אדמה מעוך לפירה‪.‬‬

                                                   ‫‪ 8‬גוש ארבע גליון ‪ | 424‬ה' באב תשפ"ד | ‪9.8.2024‬‬
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13