Page 8 - Gush424
P. 8
אתי אזולאי – אסתר האופה ettiaz0@walla.com # מטעמים
שניצל תירס ביתי
הוראות הכנה: המצרכים:
וכך עושים. 1קופסת שימורי תירס גרגירים 320 -גרם
בבלנדר או בסטיק ,טוחנים את התירס לעיסה 1ביצה
כמעט חלקה )להשאיר בצד 4כפות לא טחונות(. 2כפות שמן זית
מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב. 3/4כוס קמח מלא או כוסמין
מניחים כשעה במקרר. 4-5כפות פירורי לחם
חצי כפית מלח
לאחר כשעה ,כשהעיסה יציבה ,מוציאים ויוצרים
קציצות בגודל הרצוי) .רצוי בידיים רטובות(. לציפוי:
1כוס פירורי לחם
טובלים בפירורי לחם ושומשום ומטגנים 3 .דקות 3כפות שומשום
כל צד.
שמן לטיגון
ניתן גם לאפות בתנור בטמפרטורה 180מעלות.
***
לטבעונים ניתן להמיר את הביצה בכף טחינה
ובתפוח אדמה מעוך לפירה.
8גוש ארבע גליון | 424ה' באב תשפ"ד | 9.8.2024