Page 12 - Gush429
P. 12
גוש ארבע בריאותי
לחברה כלכלית גוש עציון בע"מ שירה נחושתן ביטון #דיאטנית קלינית במתחם הרפואה של הגליל מדיקל טופ
דרוש/ה עוברים
את הצום
מנכ"ל/ית
ב ום:
>> דרישות התפקיד: הטי ם
>> השכלה :בעל/ת תואר אקדמי באחד מן המקצועות
הבאים :כלכלה • מינהל עסקים • משפטים • ראיית חשבון נו!
• מינהל ציבורי • הנדסה • לימודי עבודה או תואר אקדמי
שירה נחושתן ביטון ,דיאטנית קלינית עם מספר טיפים שיהפכו את צום יום
אחר בתחום עיסוקה העיקרי של החברה הכיפורים לקל הרבה יותר .לדבריה" :לרבים מאיתנו יש נטייה להיערך גופנית
לצום ביום הצום עצמו .אך הדרך הטובה והבריאה ביותר עבור הגוף שלנו היא
>> ניסיון מקצועי:
• בתפקיד בכיר בתחום הניהול העסקי להתכונן אליו כ 48-שעות לפני תחילתו".
של תאגיד בעל היקף עסקים משמעותי כבר יום-יומיים לפני יום הצום מומלץ להפחית את כמות צריכת הקפאין
הנמצאים בקפה ,תה ,שוקו קולה וכו' .כמו כן ,מומלץ לאכול ארוחות קטנות
• ניהל באופן ישיר לפחות 5עובדים תכופות ומאוזנות והקפידו על שתייה של לפחות 10כוסות מים ביום והמנעו
• "היקף עסקים משמעותי" -מחזור כספי בסך לפחות
מצריכת ממשקאות ממותקים /מוגזים /אלכוהוליים.
50מיליון ₪לשנה
בארוחה המפסקת:
>> יתרון יינתן למועמדים הבאים: • כדאי לאכול מזון עשיר בפחמימות מורכבות ,אשר תורמות לתחושת שובע.
• בעלי ניסיון מוכח בעבודה מול משרדי ממשלה או ניסיון הפחמימות ימלאו את מאגרי הגליקוגן שבכבד ויכינו אותנו ליום הצום עם
מוכח בעבודה עם ו/או עבור רשויות מקומיות במהלך 5 מחסנים מלאים באנרגיה .כדוגמת :לחם מחיטה מלאה ,בטטה ,פסטה מלאה,
השנים האחרונות אורז מלא ,בורגול ,כוסמת וכו'.
• בעלי ניסיון מוכח בייזום או ניהול של פרויקטי פיתוח • מומלץ להימנע מאכילת קטניות וממזונות ממשפחת המצליבים )כרוב,
• בעלי ניסיון בהובלת חדשנות /יזמות /רפורמות בקנה
כרובית ,ברוקולי ,(...שעלולים ליצור נפיחות בבטן וגזים.
מידה משמעותי • חשוב ללעוס טוב את המזון ולאכול לאט כדי להימנע מתחושת שובע מהירה
• בעלי ניסיון במילוי תפקידים בכירים בגופים בעלי תקציב
מידי ותחושות של אי נוחות וכאבי בטן לפני הצום.
של 200מש"ח ומעלה • בסעודה מפסקת להפחית טעמים מלוחים ,חריפים או מתובלים יתר על המידה.
• בעלי ניסיון עשיר ומוכח בניהול הליכי מו"מ • כדאי לשלב בארוחה מזון המכיל שומן כמו -שמן ,טחינה ,אבוקדו וכו' על מנת
היקף המשרה100% : להאט את קצב התרוקנות הקיבה ולתרום לתחושת שובע.
• במהלך כל היום וגם בארוחה המפסקת מומלץ לשלב חלבון איכותי -דג ,עוף,
פרטים המלאים והגשת מועמדות
עד תאריך 27.10.24באתר המועצה: בקר ,ביצה ,טונה ,גבינות לא מלוחות ,טופו שעוזרים גם כן לתחושת השובע.
• לא כדאי לאכול כמויות גדולות מידי בארוחה כדי להימנע מתחושת נפיחות
https://baitisraeli.co.il/wanted
וכבדות.
ומה לגבי פתיחת הצום? "כדאי להתחיל עם שתייה בטמפ' החדר ,לדוגמה -תה,
כדאי לספק לגוף אנרגיה זמינה ולכן מומלץ להתחיל אכול פרי טרי או פרוסת
לחם עם ריבה או דבש או פרוסת עוגה\עוגייה יבשה .לאחר כשעה מומלץ
לאכול ארוחה קלה -המשלבת פחמימות ,חלבונים כמו לחם ,ביצה ,גבינות,
מרק וכמובן הוסיפו ירקות עשירים בסיבים תזונתיים .יש להימנע ממזון כבד או
מטוגן שעלול לגרום לבחילות ,צרבות".
זכרו :הצום אינו דרך להורדת משקל ,אמנם במהלך הצום אנו מאבדים משקל,
אך רובו נובע מאיבוד נוזלים .חשוב לחזור ולשמור על שגרת אכילה מאוזנת,
מסודרת ובריאה.
גמר חתימה טובה!
12גוש ארבע גליון | 429ט' תשרי תשפ"ה | 11.10.2024