Page 26 - Gushpanka346
P. 26

‫ננסה לקבוע לעצמנו זמן‬                                                                                           ‫גושפינוק‬
‫יומי קבוע לפעילות גופנית‬
‫פשוטה שנוכל להתמיד בה‬                                                                                  ‫ַחזל״ש‬

‫סלטים קרים בהם משולבים דגנים מלאים‬            ‫הגוף יודע לומר לנו הכי טוב מה ומתי נכון‬                                        ‫רות חטם‬
‫מבושלים ומצוננים הם חגיגה של וריאציות‬                                                 ‫שנאכל‪.‬‬
‫ושילובים‪ .‬אם נדאג שיהיה לנו דגן מבושל במקרר‬                                                   ‫החופש הגדול הסתיים וזו‬
‫וחבילת נבטים‪ ,‬הסלט יהיה מוכן במהירות רבה‪.‬‬     ‫על מנת לאפשר לגוף לחזור לאיזון לאחר‬             ‫הזדמנות עבורנו לחזור‬
                                              ‫אכילה מרובה‪ ,‬נאכל מזונות קלים לעיכול שאינם‬      ‫לשגרה של אכילה מאוזנת‬
                         ‫הנה דוגמה לסלט כזה‪:‬‬  ‫מכבידים על הגוף אלא מספקים לו אנרגיה זמינה‬      ‫וסדר יום מאורגן ועקבי‪ .‬כמה‬
                                              ‫ומאפשרים לו לפלוט פסולת‪ .‬המזונות הקלים‬          ‫כלים יעילים שיחזירו לנו את‬
                                   ‫ִלסִלֶט‪:‬‬                                                   ‫תחושת השליטה על גופנו ומתכון פשוט להכנה‪:‬‬
            ‫כוס אורז אדום מבושל (אפשר‬                         ‫ביותר לעיכול הם פירות טריים‪.‬‬    ‫הרגלים טובים מתחילים בתכנון והתארגנות‪:‬‬
           ‫להמיר בכל אורז אחר‪/‬קינואה)‬         ‫ננסה לקבוע לעצמנו זמן יומי קבוע לפעילות‬         ‫נכין רשימת קניות עשירה במוצרים טבעיים‪ ,‬כמו‬
           ‫כוס נבטים מעורבים‪ :‬אלפלפא‪,‬‬         ‫גופנית פשוטה של ‪ 30-20‬דקות ביום‪ ,‬כמו‬            ‫דגנים מלאים‪ ,‬קטניות‪ ,‬זרעים ואגוזים וכמובן‬
             ‫חמנייה‪ ,‬ברוקולי‪ ,‬צנונית וכו׳‬     ‫הליכה‪ ,‬ריצה‪ ,‬אימון כושר ביתי‪ ,‬בקצב ובאורך‬       ‫מגוון גדול של פירות וירקות טריים‪ .‬במקביל‪,‬‬
                                                                                              ‫ננסה להוריד מוצרים תעשייתיים ומעובדים‬
               ‫גזר חתוך למקלות דקיקים‬                            ‫שנוכל להתמיד בו בעקביות‪.‬‬     ‫שמכילים כמויות גדולות של מלח‪ ,‬סוכר‪ ,‬חומרי‬
        ‫‪ 3-2‬גבעולי סלרי חתוכים לטבעות‬
                                                                                                        ‫שימור ותוספות טעם וריח לא מזוהות‪.‬‬
                                   ‫קטנות‬                                                      ‫נשתדל לתכנן מבעוד יום את הארוחות‬
                         ‫גבעול בצל ירוק‬                                                       ‫המרכזיות של יום המחרת ובעיקר נהיה קשובים‬
                      ‫חופן גרעיני חמנייה‬                                                      ‫למנגנוני הרעב והצמא של גופנו ונכבד אותם‪.‬‬

                     ‫ִלִרוֶטב‪:‬‬
             ‫‪ 1/2‬לימון סחוט‬
            ‫כף חומץ תפוחים‬

                 ‫כף שמן זית‬
      ‫‪ 1/4‬כפית מלח אטלנטי‬
‫לערבב בקערה גדולה את כל‬

              ‫מרכיבי הסלט‪.‬‬
‫לערבב את כל מרכיבי הרוטב‬
 ‫ולשפוך על הסלט שבקערה‪.‬‬

 ‫רות חטם‪ ,‬עו״ס‪ ,‬יועצת לבריאות‬
‫טבעית‪ ,‬מלווה תהליכי ריפוי וניקוי‬

   ‫גוף‪ ,‬מנחת סדנאות להכנת מזון‬
                               ‫טבעי‪.‬‬

                                              ‫גיליון ‪ | 346#‬ג׳ באלול תשפ״ד | ‪6.11.2024‬‬        ‫‪ 26‬גּושפנקה‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31