Page 6 - Gush420
P. 6

‫דורה לוי ‪doralevi999@gmail.com #‬‬                                                              ‫בריאותי‬

       ‫חיטה מ ‪,‬‬
       ‫כו ןס?מין‪,‬‬

‫בשנים חרונות יש טרנד ‪ -‬כוסמין הפך לשם נרדף ל"בריא יותר"‪,‬‬
        ‫אבל ם זה מת כך‪ ,‬או שזה עוד טריק י?‬

‫מאיתנו ‪ -‬וצרכו אך ורק גלוטן מפורק‪ .‬ומי עזר‬     ‫ישנם שני דברים מפרקים חלבון‪ :‬חום‬                                 ‫ובכן‪ ...‬איזה קמח יותר בריא?‬
        ‫להם לפרק אותו? חיידקים ושמרי בר‪.‬‬       ‫וחומציות‪ .‬החום אחראי על הפירוק הראשוני‪,‬‬        ‫אני מאמינה שידע זה כח גדול ‪ -‬אז בואו נתחיל‬
                                               ‫ובלעדיו ‪ -‬לא נוכל לפרק את החלבון עצמאית‪.‬‬       ‫מההתחלה‪ ...‬ונחפש יחד את הפתרון האמיתי!‬
           ‫ואיך קרה שהגענו למצב שלנו היום?‬     ‫רב החלבונים פשוט לא אכילים עבור האדם‬           ‫כן‪ ,‬לפעמים ממש קל למצוא את "פתרון‬
‫בעשורים האחרונים הגזמנו בטירוף עם צריכת‬                                                       ‫הקסם" במקום להבין לעומק‪ ,‬וזה בדיוק מה‬
‫הגלוטן‪ ...‬וזנחנו את העוזרים הטבעיים שלנו‪.‬‬                                         ‫ללא בישול‪.‬‬
‫עם כל ביס ‪ -‬הגוף פיתח עוד קצת נוגדנים‪ ,‬עד‬      ‫ומה לגבי החומציות? כך מערכת העיכול‬                                 ‫שקרה עם טרנד הכוסמין‪.‬‬
‫שכבר לא יכלנו להמשיך לצרוך גלוטן בגלל‬          ‫מפרקת את החלבון בצורה סופית לחומצות‬            ‫אבל האמת שזה רק הכניס אותנו לברוך‬
                                               ‫אמינו‪ ,‬שיכולות לעבור אל כלי הדם שלנו‬           ‫חדש‪ ...‬ואנחנו עוד משלמים על זה ביוקר‪,‬‬
                              ‫תופעות הלוואי‪.‬‬
‫ואז‪ ...‬עברנו לכוסמין‪ .‬אבל‪ ...‬מה גורם לנו‬                       ‫ולשמש את האיברים השונים‪.‬‬                    ‫במקום באמת לפתור את הבעיה‪.‬‬
                                               ‫אבל‪ ...‬עם גלוטן זה קצת מסתבך‪ .‬הגלוטן‬
 ‫לחשוב שהגלוטן של הכוסמין יתנהג אחרת?‬                                                                                        ‫כוסמין הוא דגן‪.‬‬
‫בהתחלה לא נרגיש את זה‪ ...‬לא מיד הגוף‬                                      ‫אוהב להיות ייחודי‪.‬‬  ‫אולי פחות מוכר עד לפני כמה עשורים‪ ,‬אולי‬
                                               ‫הייחודיות של הגלוטן היא בכך שמצד אחד‬           ‫קצת פחות ''שיפרו'' אותו מבחינת ההרכב‬
                        ‫יזהה אותו בתור אויב‪.‬‬   ‫הוא מתפרק לחלקיקים קטנים מספיק כדי‬
‫אבל יום ועוד יום‪ ,‬ולאט לאט יעברו השנים‬         ‫לחדור לכלי הדם‪ ,‬ומצד שני‪ ,‬לא באמת‬                                                        ‫שלו‪.‬‬
‫‪ -‬והגוף יפתח נוגדנים גם לגלוטן שבכוסמין‪.‬‬       ‫מתפרק עד הסוף וכך נכנסים לכלי הדם‬              ‫אבל‪ ...‬בואו ננפץ את המיתוס הראשון – לא‪,‬‬
‫וכך‪ ,‬במוקדם או במאוחר ‪ -‬נהיה רגישים‬
                                                                 ‫חלקיקים גדולים מדי ממנו‪.‬‬                          ‫בכוסמין אין פחות גלוטן!‬
                  ‫לכוסמין בדיוק כמו לחיטה!‬     ‫וכך‪ ,‬מזון בריא ומזין‪ ,‬חיוני אפילו ‪ -‬ברגע‬       ‫כלומר‪ ,‬לא בצורה משמעותית‪ .‬איך אני‬
                                ‫מה נעשה אז?‬    ‫שנמצא במקום הלא רצוי )כלי דם(‪ ,‬מיד הופך‬        ‫יודעת? פשוט‪ ...‬הרי זה קל לבדוק! ערך‬
                                               ‫לאויב‪ .‬ממש כמו שמי שעובר גדר מערכת; לא‬         ‫תזונתי‪ ...‬תראו את החלבונים ‪ -‬גלוטן‪ .‬בחיטה‬
                            ‫אז יש פתרון פשוט!‬  ‫משנה מי הוא; הוא אויב ‪ -‬כך גם כאן‪ .‬ואז הגוף‬
‫אנחנו צריכים להחזיר את החיידקים והשמרים‬                                                                         ‫וכוסמין ‪ -‬הערך כמעט זהה‪.‬‬
‫לחיינו‪ ,‬ולהתחיל לצרוך גלוטן בצורה הכי‬                        ‫מתחיל לפתח נוגדנים לגלוטן‪...‬‬                                   ‫אז בואו תשמעו‪.‬‬

                         ‫בריאה‪ :‬לחם מחמצת‪.‬‬                        ‫אז האם הגלוטן הוא הבעיה?‬    ‫האמת שאין בכוסמין הרבה פחות גלוטן ‪ -‬יש‬
                                                                            ‫לא‪ ...‬זה העיכול!‬  ‫בו פשוט גלוטן קצת שונה‪ ...‬בהרכב שלו‪.‬‬
‫רוצים להכין בעצמכם את האוצר הזה שנקרא‬                                                         ‫אוקיי‪ ,‬אבל איך זה שאנשים רבים שחיטה לא‬
‫מחמצת‪ ,‬ולהנות מלחמים בריאים באמת?‬                                              ‫אז מה עושים?‬   ‫עושה להם טוב ‪ -‬נהנים מכוסמין? אהה‪ ...‬זו‬
                                               ‫האמת שכאן אבות אבותינו היו חכמים יותר‬          ‫באמת שאלה מצוינת! וכדי לענות עליה‪ ,‬צריך‬
                       ‫מבטיחה לכם ‪ -‬זה קל!‬
                                                                                                          ‫להבין איך מתפרק הגלוטן בגופנו‪.‬‬

                                                                                                    ‫‪ 6‬גוש ארבע גליון ‪ | 420‬א' סיון תשפ"ד | ‪7.6.2024‬‬
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11