Page 6 - Gush420
P. 6
דורה לוי doralevi999@gmail.com # בריאותי
חיטה מ ,
כו ןס?מין,
בשנים חרונות יש טרנד -כוסמין הפך לשם נרדף ל"בריא יותר",
אבל ם זה מת כך ,או שזה עוד טריק י?
מאיתנו -וצרכו אך ורק גלוטן מפורק .ומי עזר ישנם שני דברים מפרקים חלבון :חום ובכן ...איזה קמח יותר בריא?
להם לפרק אותו? חיידקים ושמרי בר. וחומציות .החום אחראי על הפירוק הראשוני, אני מאמינה שידע זה כח גדול -אז בואו נתחיל
ובלעדיו -לא נוכל לפרק את החלבון עצמאית. מההתחלה ...ונחפש יחד את הפתרון האמיתי!
ואיך קרה שהגענו למצב שלנו היום? רב החלבונים פשוט לא אכילים עבור האדם כן ,לפעמים ממש קל למצוא את "פתרון
בעשורים האחרונים הגזמנו בטירוף עם צריכת הקסם" במקום להבין לעומק ,וזה בדיוק מה
הגלוטן ...וזנחנו את העוזרים הטבעיים שלנו. ללא בישול.
עם כל ביס -הגוף פיתח עוד קצת נוגדנים ,עד ומה לגבי החומציות? כך מערכת העיכול שקרה עם טרנד הכוסמין.
שכבר לא יכלנו להמשיך לצרוך גלוטן בגלל מפרקת את החלבון בצורה סופית לחומצות אבל האמת שזה רק הכניס אותנו לברוך
אמינו ,שיכולות לעבור אל כלי הדם שלנו חדש ...ואנחנו עוד משלמים על זה ביוקר,
תופעות הלוואי.
ואז ...עברנו לכוסמין .אבל ...מה גורם לנו ולשמש את האיברים השונים. במקום באמת לפתור את הבעיה.
אבל ...עם גלוטן זה קצת מסתבך .הגלוטן
לחשוב שהגלוטן של הכוסמין יתנהג אחרת? כוסמין הוא דגן.
בהתחלה לא נרגיש את זה ...לא מיד הגוף אוהב להיות ייחודי. אולי פחות מוכר עד לפני כמה עשורים ,אולי
הייחודיות של הגלוטן היא בכך שמצד אחד קצת פחות ''שיפרו'' אותו מבחינת ההרכב
יזהה אותו בתור אויב. הוא מתפרק לחלקיקים קטנים מספיק כדי
אבל יום ועוד יום ,ולאט לאט יעברו השנים לחדור לכלי הדם ,ומצד שני ,לא באמת שלו.
-והגוף יפתח נוגדנים גם לגלוטן שבכוסמין. מתפרק עד הסוף וכך נכנסים לכלי הדם אבל ...בואו ננפץ את המיתוס הראשון – לא,
וכך ,במוקדם או במאוחר -נהיה רגישים
חלקיקים גדולים מדי ממנו. בכוסמין אין פחות גלוטן!
לכוסמין בדיוק כמו לחיטה! וכך ,מזון בריא ומזין ,חיוני אפילו -ברגע כלומר ,לא בצורה משמעותית .איך אני
מה נעשה אז? שנמצא במקום הלא רצוי )כלי דם( ,מיד הופך יודעת? פשוט ...הרי זה קל לבדוק! ערך
לאויב .ממש כמו שמי שעובר גדר מערכת; לא תזונתי ...תראו את החלבונים -גלוטן .בחיטה
אז יש פתרון פשוט! משנה מי הוא; הוא אויב -כך גם כאן .ואז הגוף
אנחנו צריכים להחזיר את החיידקים והשמרים וכוסמין -הערך כמעט זהה.
לחיינו ,ולהתחיל לצרוך גלוטן בצורה הכי מתחיל לפתח נוגדנים לגלוטן... אז בואו תשמעו.
בריאה :לחם מחמצת. אז האם הגלוטן הוא הבעיה? האמת שאין בכוסמין הרבה פחות גלוטן -יש
לא ...זה העיכול! בו פשוט גלוטן קצת שונה ...בהרכב שלו.
רוצים להכין בעצמכם את האוצר הזה שנקרא אוקיי ,אבל איך זה שאנשים רבים שחיטה לא
מחמצת ,ולהנות מלחמים בריאים באמת? אז מה עושים? עושה להם טוב -נהנים מכוסמין? אהה ...זו
האמת שכאן אבות אבותינו היו חכמים יותר באמת שאלה מצוינת! וכדי לענות עליה ,צריך
מבטיחה לכם -זה קל!
להבין איך מתפרק הגלוטן בגופנו.
6גוש ארבע גליון | 420א' סיון תשפ"ד | 7.6.2024