Page 10 - Gush440
P. 10

‫דורה לוי ‪ /‬מתמחה בבישול טבעוני ובריא ‪yakovbthin@gmail.com #‬‬           ‫מטעמים‬

‫טמבתעוכונןי‬                                                  ‫אוזני המן טבעונים פשוט מושלמים‪.‬‬
                                                               ‫וזה בזכות תחליף החמאה המיוחד‬
                                                               ‫אותו אני מוסיפה לאוזני המן שלי!‬

             ‫אוזני המן טבעונים‬
                ‫עם מילו פרג‬

                                          ‫אופן ההכנה של מילוי פרג‪:‬‬                    ‫מצרכים לבצק‪:‬‬
       ‫‪ .1‬מערבבים פשתן טחון עם קצת מים ומשארים לחמש דקות‪.‬‬                  ‫‪ 2‬כוסות קמח כוסמיין מלא‬
    ‫‪ .2‬מוסיפים את הפרג‪ ,‬הסוכר ופירורי הלחם ומשארים לחצי שעה‪.‬‬
                                                                                      ‫חצי כוס טחינה‬
                                         ‫אופן ההכנה של האוזני המן‪:‬‬           ‫חצי כוס סוכר קנים חום‬
‫‪ .1‬בקערה מערבבים טחינה‪ ,‬סוכר‪ ,‬מים‪ ,‬אבקת אפיה ורסק תפוחי עץ‪.‬‬                ‫חמש כפות רסק תפוחי עץ‬
‫‪ .2‬בהדרגה מוסיפים את הקמח‪ .‬צריך להתקבל בצק שלא נידבק‬
                                                                                    ‫שלוש כפות מים‬
                                               ‫לקערה ונוח לעבודה‪.‬‬     ‫חצי כפית אבקת אפיה או סודה‬
                                     ‫‪ .3‬נותנים לבצק לנוח רבע שעה‪.‬‬
                            ‫‪ .4‬מרדדים את הבצק על משטח מקומח‪.‬‬                     ‫מצרכים למילוי פרג‪:‬‬
                              ‫‪ .5‬חותכים עיגולים בעזרת כוס זכוכית‪.‬‬                     ‫ככוס פרג טחון‬
                             ‫‪ .6‬מניחים קצת מהמילוי במרכז העיגול‪.‬‬
                                                                              ‫סוכר לפי הטעם האישי‬
                                                ‫‪ .7‬סוגרים לאוזן המן‪.‬‬  ‫ארבע כפות פירורי לחם או חלה‬
              ‫‪ .8‬מסדרים את האוזני המן על מגש מרופד בנייר אפיה‪.‬‬
                                                                                      ‫כף פשתן טחון‬
                                               ‫‪ .9‬אופים כרבע שעה‪.‬‬
                                                                                ‫‪ 10‬גוש ארבע גליון ‪ | 440‬ז' אדר תשפ"ה | ‪7.3.2025‬‬
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15