Page 8 - Gush440
P. 8
אתי אזולאי – אסתר האופה ettiaz0@walla.com # מטעמים
מי שלא טעם אוזני המן תוצרת בית לא יצא ידי חובת החג.
או יותר נכון מי שלא הכינה אוזני המן תוצרת בית לא יצאה ידי חובה...
ניחשתם נכון .אוזני ההמן התעשייתים לא נותנים כבוד להמן לכן אתן
מתכון טעים וקל לאוזניים שכולנו מחכים להן כל השנה.
ולעצלניות שביננו תמיד אפשר להכין מהם רולדות ממולאות בפרג
במקם אוזני המן .העיקר שיהיה פרג והרבה...
אוזני המן
המצרכים לבצק: מלית:
6כוסות קמח 2 /מחמאה 2 /אבקת אפיה ממרח תמרים -חבילה
4ביצים 1/3 /כוס סוכר /מים לפי הצורך 100גרם אגוזים טחונים
הוראות הכנה: אופציה נוספת פרג:
חומרים יבשים ואז את הרטובים .ללוש לבצק גמיש ורך. 300גרם פרג טחון טרי
אפשר במיקסר ואפשר ידני .לתת לבצק מנוחה כחצי שעה. 1כוס חלב )לגרסה הפרווה חלב סויה(
להכין את המלית לפי טעמכם והעדפתכם. גרד מלימון שלם
אצלי בבית מככבים להם באוזני ההמן מלית החלבה והשוקולד 1כוס סוכר
אבל תמיד יהיה גם פרג. הוראות הכנה -מלית:
מפזרים קמח בנדיבות על השיש ומחלקים את הבצק ל 4-חלקים. לבשל את הכל ביחד על אש קטנה כמה דקות.
כל חלק מרדדים על השיש המקומח בעובי כ-חצי ס"מ .קורצים לתת למלית להתקרר לגמרי ואז ליצור את
עיגולים בכוס .שמים בכל עיגול מהמלית וסוגרים היטב לצורת אוזן
אוזני ההמן.
המן. )תמיד ישנה אפשרות לקנות את המליות
אופים בתנור שחומם מראש ל 180-מעלות עד שמתקבל צבע יפה המוכנות של מימונס או כל חברה אחרת .אבל
של אוזן המן. אני תמיד בעד הכנה בבית לשיקול דעתכם(.
בערך כ 20-דקות תלוי בכל תנור ותנור...
שווה את ההשקעה .לא תבינו למה קניתם עד עכשו אוזני המן במכולת ...פורים שמח וגם טעים .אתי
8גוש ארבע גליון | 440ז' אדר תשפ"ה | 7.3.2025