Page 8 - Gush440
P. 8

‫אתי אזולאי – אסתר האופה ‪ettiaz0@walla.com #‬‬                       ‫מטעמים‬

          ‫מי שלא טעם אוזני המן תוצרת בית לא יצא ידי חובת החג‪.‬‬
‫או יותר נכון מי שלא הכינה אוזני המן תוצרת בית לא יצאה ידי חובה‪...‬‬
‫ניחשתם נכון‪ .‬אוזני ההמן התעשייתים לא נותנים כבוד להמן לכן אתן‬

            ‫מתכון טעים וקל לאוזניים שכולנו מחכים להן כל השנה‪.‬‬
  ‫ולעצלניות שביננו תמיד אפשר להכין מהם רולדות ממולאות בפרג‬

                       ‫במקם אוזני המן‪ .‬העיקר שיהיה פרג והרבה‪...‬‬

   ‫אוזני המן‬

                                                ‫המצרכים לבצק‪:‬‬                                            ‫מלית‪:‬‬
                      ‫‪ 6‬כוסות קמח ‪ 2 /‬מחמאה ‪ 2 /‬אבקת אפיה‬                                ‫ממרח תמרים ‪ -‬חבילה‬
                        ‫‪ 4‬ביצים ‪ 1/3 /‬כוס סוכר ‪ /‬מים לפי הצורך‬                          ‫‪ 100‬גרם אגוזים טחונים‬

                                                  ‫הוראות הכנה‪:‬‬                              ‫אופציה נוספת פרג‪:‬‬
          ‫חומרים יבשים ואז את הרטובים‪ .‬ללוש לבצק גמיש ורך‪.‬‬                               ‫‪ 300‬גרם פרג טחון טרי‬
       ‫אפשר במיקסר ואפשר ידני‪ .‬לתת לבצק מנוחה כחצי שעה‪.‬‬                   ‫‪ 1‬כוס חלב )לגרסה הפרווה חלב סויה(‬

                       ‫להכין את המלית לפי טעמכם והעדפתכם‪.‬‬                                      ‫גרד מלימון שלם‬
‫אצלי בבית מככבים להם באוזני ההמן מלית החלבה והשוקולד‬                                                ‫‪ 1‬כוס סוכר‬

                                         ‫אבל תמיד יהיה גם פרג‪.‬‬                            ‫הוראות הכנה ‪ -‬מלית‪:‬‬
‫מפזרים קמח בנדיבות על השיש ומחלקים את הבצק ל‪ 4-‬חלקים‪.‬‬             ‫לבשל את הכל ביחד על אש קטנה כמה דקות‪.‬‬
‫כל חלק מרדדים על השיש המקומח בעובי כ‪-‬חצי ס"מ‪ .‬קורצים‬              ‫לתת למלית להתקרר לגמרי ואז ליצור את‬
‫עיגולים בכוס‪ .‬שמים בכל עיגול מהמלית וסוגרים היטב לצורת אוזן‬
                                                                                                    ‫אוזני ההמן‪.‬‬
                                                            ‫המן‪.‬‬  ‫)תמיד ישנה אפשרות לקנות את המליות‬
‫אופים בתנור שחומם מראש ל‪ 180-‬מעלות עד שמתקבל צבע יפה‬              ‫המוכנות של מימונס או כל חברה אחרת‪ .‬אבל‬

                                                    ‫של אוזן המן‪.‬‬    ‫אני תמיד בעד הכנה בבית לשיקול דעתכם‪(.‬‬
                         ‫בערך כ‪ 20-‬דקות תלוי בכל תנור ותנור‪...‬‬

‫שווה את ההשקעה‪ .‬לא תבינו למה קניתם עד עכשו אוזני המן במכולת‪ ...‬פורים שמח וגם טעים‪ .‬אתי‬

                                                                  ‫‪ 8‬גוש ארבע גליון ‪ | 440‬ז' אדר תשפ"ה | ‪7.3.2025‬‬
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13