Page 10 - Gush445
P. 10
מטעמים
יום ירושלים מתקרב!
יום ירושלים ממש מעבר לפינה ,ואני נזכרת בכל הרגעים הבלתי
נשכחים שהיו לי בעיר המיוחדת הזו .יותר מכל ,אני נזכרת
בהיסטוריה המרתקת של ירושלים – מהר מוקף הרים רבים ,לעיר
שהפכה למרכז עלייה לרגל מכל קצוות תבל ,דרך תקופות של
נטישה ושכחה ,ועד לצמיחה מחודשת במדינת ישראל .איזה כיף
שחזרנו!
וזה הזמן לחגוג עם מאכלים ירושלמיים ,אבל הפעם – בגרסה
בריאה יותר! הנה שלושה מתכונים מסורתיים עם טוויסט בריא
וטעים במיוחד.
קובה טבעונית
עם עדשים שחורות
כקעודםיבהלענדהצישלאיכםממאושכתחלויקרורטונתשה–לבשמריליאמבהס,שורר.מזתיאי,ננהחשונובטנמעכיקיוןמרגהנרובסצרהרמוטתב!עונית
מצרכים למרק חמוסטה: מצרכים למילוי: מצרכים לבצק:
2קישואים כוס עדשים שחורות כוס גריס )ג'ריש(
5עלי מנגולד גדולים )מושרות 8שעות( כוס סולת
5גבעולי סלרי ,כרישה בצל ,עלי סלרי )רק העלים( ¾ כוס מים
מיץ מ 1.5-לימונים ½ ,כפית כורכום קורט מלח
½ כפית בהרט לקובה
מלח ,פלפל שחור ½ כפית פלפל שחור ,מלח
.10הקובה מוכנה לבישול או להקפאה. הוראות הכנה לקובה:
.1בבלנדר מרסקים את העדשים השחורות.
הוראות הכנה למרק חמוסטה:
.1חותכים את הכרישה לטבעות ומטגנים קלות בתחתית .2קוצצים ומטגנים קלות את הבצל.
.3מוסיפים למחבת את העדשים המרוסקות וחצי כוס
הסיר.
.2מוסיפים קישואים חתוכים לטבעות ומטגנים מספר מים .מכסים ומבשלים כ 10-דקות תוך ערבוב מדי פעם.
.4מוסיפים עלי סלרי קצוצים ומטגנים עד אידוי הנוזלים.
דקות.
.3מוסיפים כ 2-כוסות מים ,מרתיחים ומוסיפים עלי .5מוסיפים תבלינים ומלח ,מערבבים ומצננים.
מנגולד קצוצים וגבעולי סלרי )העלים קצוצים ,הגבעולים .6בקערה מערבבים גריס ומים ,משרים 15דקות.
.7מוסיפים סולת ומלח ,מערבבים היטב .מוסיפים מעט
חתוכים לחתיכות(.
.4מוסיפים תבלינים ומבשלים כ 20-דקות. סולת או מים במידת הצורך.
.5מוסיפים עוד 1.5ליטר מים )רצוי רותחים( ,מרתיחים, .8יוצרים כדורים מהבצק ,יוצרים גומה במרכז ,ממלאים
מוסיפים את הקובה ומבשלים עוד 15דקות.
במילוי העדשים וסוגרים לכדור.
.6מגישים חם .בתיאבון! .9משטחים מעט בין כפות הידיים ומניחים על משטח
מקומח.
10גוש ארבע גליון | 445כ"ה אייר תשפ"ה | 23.5.2025