Page 10 - Gush445
P. 10

‫מטעמים‬

                                                                      ‫יום ירושלים מתקרב!‬

                                      ‫יום ירושלים ממש מעבר לפינה‪ ,‬ואני נזכרת בכל הרגעים הבלתי‬
                                      ‫נשכחים שהיו לי בעיר המיוחדת הזו‪ .‬יותר מכל‪ ,‬אני נזכרת‬
                                      ‫בהיסטוריה המרתקת של ירושלים – מהר מוקף הרים רבים‪ ,‬לעיר‬
                                      ‫שהפכה למרכז עלייה לרגל מכל קצוות תבל‪ ,‬דרך תקופות של‬
                                      ‫נטישה ושכחה‪ ,‬ועד לצמיחה מחודשת במדינת ישראל‪ .‬איזה כיף‬

                                                                                            ‫שחזרנו!‬
                                      ‫וזה הזמן לחגוג עם מאכלים ירושלמיים‪ ,‬אבל הפעם – בגרסה‬
                                      ‫בריאה יותר! הנה שלושה מתכונים מסורתיים עם טוויסט בריא‬

                                                                                      ‫וטעים במיוחד‪.‬‬

                                     ‫קובה טבעונית‬

                                       ‫עם עדשים שחורות‬

                                   ‫כקעודםיבהלענדהצישלאיכםממאושכתחלויקרורטונתשה–לבשמריליאמבהס‪,‬שורר‪.‬מזתיאי‪,‬ננהחשונובטנמעכיקיוןמרגהנרובסצרהרמוטתב!עונית‬

          ‫מצרכים למרק חמוסטה‪:‬‬                ‫מצרכים למילוי‪:‬‬    ‫מצרכים לבצק‪:‬‬
                       ‫‪ 2‬קישואים‬         ‫כוס עדשים שחורות‬    ‫כוס גריס )ג'ריש(‬

              ‫‪ 5‬עלי מנגולד גדולים‬          ‫)מושרות ‪ 8‬שעות(‬          ‫כוס סולת‬
            ‫‪ 5‬גבעולי סלרי‪ ,‬כרישה‬   ‫בצל‪ ,‬עלי סלרי )רק העלים(‬        ‫¾ כוס מים‬
‫מיץ מ‪ 1.5-‬לימונים‪ ½ ,‬כפית כורכום‬                                   ‫קורט מלח‬
                                       ‫½ כפית בהרט לקובה‬
                 ‫מלח‪ ,‬פלפל שחור‬    ‫½ כפית פלפל שחור‪ ,‬מלח‬

                 ‫‪ .10‬הקובה מוכנה לבישול או להקפאה‪.‬‬                                        ‫הוראות הכנה לקובה‪:‬‬
                                                                    ‫‪ .1‬בבלנדר מרסקים את העדשים השחורות‪.‬‬
                          ‫הוראות הכנה למרק חמוסטה‪:‬‬
‫‪ .1‬חותכים את הכרישה לטבעות ומטגנים קלות בתחתית‬                              ‫‪ .2‬קוצצים ומטגנים קלות את הבצל‪.‬‬
                                                        ‫‪ .3‬מוסיפים למחבת את העדשים המרוסקות וחצי כוס‬
                                                 ‫הסיר‪.‬‬
‫‪ .2‬מוסיפים קישואים חתוכים לטבעות ומטגנים מספר‬            ‫מים‪ .‬מכסים ומבשלים כ‪ 10-‬דקות תוך ערבוב מדי פעם‪.‬‬
                                                         ‫‪ .4‬מוסיפים עלי סלרי קצוצים ומטגנים עד אידוי הנוזלים‪.‬‬
                                                 ‫דקות‪.‬‬
‫‪ .3‬מוסיפים כ‪ 2-‬כוסות מים‪ ,‬מרתיחים ומוסיפים עלי‬                    ‫‪ .5‬מוסיפים תבלינים ומלח‪ ,‬מערבבים ומצננים‪.‬‬
‫מנגולד קצוצים וגבעולי סלרי )העלים קצוצים‪ ,‬הגבעולים‬             ‫‪ .6‬בקערה מערבבים גריס ומים‪ ,‬משרים ‪ 15‬דקות‪.‬‬
                                                        ‫‪ .7‬מוסיפים סולת ומלח‪ ,‬מערבבים היטב‪ .‬מוסיפים מעט‬
                                    ‫חתוכים לחתיכות(‪.‬‬
              ‫‪ .4‬מוסיפים תבלינים ומבשלים כ‪ 20-‬דקות‪.‬‬                                 ‫סולת או מים במידת הצורך‪.‬‬
‫‪ .5‬מוסיפים עוד ‪ 1.5‬ליטר מים )רצוי רותחים(‪ ,‬מרתיחים‪,‬‬     ‫‪ .8‬יוצרים כדורים מהבצק‪ ,‬יוצרים גומה במרכז‪ ,‬ממלאים‬
            ‫מוסיפים את הקובה ומבשלים עוד ‪ 15‬דקות‪.‬‬
                                                                                ‫במילוי העדשים וסוגרים לכדור‪.‬‬
                               ‫‪ .6‬מגישים חם‪ .‬בתיאבון!‬   ‫‪ .9‬משטחים מעט בין כפות הידיים ומניחים על משטח‬

                                                                                                       ‫מקומח‪.‬‬

                                                             ‫‪ 10‬גוש ארבע גליון ‪ | 445‬כ"ה אייר תשפ"ה | ‪23.5.2025‬‬
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15