Page 11 - Gush445
P. 11

‫דורה לוי ‪ /‬מתמחה בבישול טבעוני ובריא ‪yakovbthin@gmail.com #‬‬

                                                        ‫בגט ירושלמי‬

                                                                ‫מקמח מלא‬

                                                    ‫ובוהגמיפט יקעררםווננושכליטןרמייאיונהותטויאםע‪,‬סםממלקהמקושחלהיומנלפריךא‪,‬אשושלתמוהכיעלילמרי‪,‬זויןתירותסיר‪.‬בים תזונתיים‬

‫‪ .3‬משאירים את הבצק לתפיחה‪ :‬כ‪ 5-‬שעות עם מחמצת‪,‬‬                                                        ‫מצרכים‪:‬‬
                                 ‫או כשעה עם שמרים‪.‬‬                                              ‫‪ 2.5‬כוסות מים‬
                                                                            ‫כף מחמצת )או כף שמרים יבשים(‬
‫‪ .4‬מחלקים את הבצק ל‪ 10-‬כדורים שווים‪ ,‬מכסים במגבת‬                 ‫‪ 3‬כוסות קמח חיטה מלא )רצוי מחוות הר סיני(‬
                   ‫ומשאירים למנוחה של ‪ 10-15‬דקות‪.‬‬                ‫‪ 3‬כפות שמן זית‪ ,‬כפית מלח‪ ,‬שומשום לקישוט‬

‫‪ .5‬יוצרים חור במרכז כל כדור ומרחיבים בעדינות לקבלת‬                                               ‫הוראות הכנה‪:‬‬
                  ‫צורת בגט מאורך‪ .‬טובלים בשומשום‪.‬‬       ‫‪ .1‬בקערה‪ ,‬מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת‬
                                                        ‫בצק אחיד‪ .‬מומלץ להשתמש במיקסר ללישה אחידה‬
‫‪ .6‬מסדרים את הבגטים על תבנית מרופדת בנייר אפייה‬
                               ‫ומתפיחים עוד ‪ 20‬דקות‪.‬‬                                                 ‫ואיכותית‪.‬‬
                                                        ‫‪ .2‬מוסיפים את הקמח בהדרגה )ייתכן שלא תצטרכו את‬
‫‪ .7‬אופים בתנור שחומם מראש ל‪ 200-‬מעלות למשך ‪10‬‬
‫דקות‪ ,‬ולאחר מכן מנמיכים ל‪ 180-‬מעלות ואופים עוד ‪20-‬‬                               ‫כל הכמות‪ ,‬תלוי בסוג הקמח(‪.‬‬

                                             ‫‪ 25‬דקות‪.‬‬
                ‫‪ .8‬מוציאים מהתנור ומגישים‪ .‬בתיאבון!‬

                                                      ‫מרק ארטישוק‬
                                                            ‫ירושלמי‬

                                                    ‫מהשורלאקמזמעוהרלשכלאתםרהגקעםיטכחועילםםובוגזבםכוריקתאר‪,,‬הואאנלרהאטדיגרשםלוצתקודהמיבךגרוטב ישמירלוקמישר‪.‬ולפמיל‪.‬ורה‬

         ‫‪ .3‬קוצצים את הבצל ומוסיפים למים הרותחים‪.‬‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
‫‪ .4‬מקלפים וחותכים את הארטישוק הירושלמי לחתיכות‬                                                      ‫בצל בינוני‬
                                                                                   ‫‪ 5‬שורשי ארטישוק ירושלמי‬
                               ‫בינוניות ומוסיפים לסיר‪.‬‬                                               ‫חציל‪ ,‬גזר‬
‫‪ .5‬מקלפים ופורסים את הגזר לטבעות ומוסיפים למרק‪.‬‬                                  ‫‪ 2‬עלי דפנה‪ ,‬פלפל שחור‪ ,‬מלח‬

                                  ‫מבשלים כ‪ 20-‬דקות‪.‬‬                                              ‫הוראות הכנה‪:‬‬
‫‪ .6‬שוטפים את קוביות החציל ומוסיפים למרק‪ .‬מבשלים‬         ‫‪ .1‬חותכים את החציל לקוביות‪ ,‬מפזרים עליו מלח רב‬

                                         ‫עוד ‪ 15‬דקות‪.‬‬                                            ‫ומניחים בצד‪.‬‬
‫‪ .7‬מוסיפים פלפל שחור‪ ,‬מלח ועלי דפנה‪ ,‬מבשלים עוד‬                                           ‫‪ .2‬מרתיחים סיר מים‪.‬‬

                          ‫כמה דקות ומכבים את האש‪.‬‬
                        ‫‪ .8‬מגישים חם או קר‪ .‬בתיאבון!‬

‫‪ | 23.5.2025‬כ"ב אייר תשפ"ה | גליון ‪ 445‬גוש ארבע ‪11‬‬
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16