Page 11 - Gush445
P. 11
דורה לוי /מתמחה בבישול טבעוני ובריא yakovbthin@gmail.com #
בגט ירושלמי
מקמח מלא
ובוהגמיפט יקעררםווננושכליטןרמייאיונהותטויאםע,סםממלקהמקושחלהיומנלפריךא,אשושלתמוהכיעלילמרי,זויןתירותסיר.בים תזונתיים
.3משאירים את הבצק לתפיחה :כ 5-שעות עם מחמצת, מצרכים:
או כשעה עם שמרים. 2.5כוסות מים
כף מחמצת )או כף שמרים יבשים(
.4מחלקים את הבצק ל 10-כדורים שווים ,מכסים במגבת 3כוסות קמח חיטה מלא )רצוי מחוות הר סיני(
ומשאירים למנוחה של 10-15דקות. 3כפות שמן זית ,כפית מלח ,שומשום לקישוט
.5יוצרים חור במרכז כל כדור ומרחיבים בעדינות לקבלת הוראות הכנה:
צורת בגט מאורך .טובלים בשומשום. .1בקערה ,מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת
בצק אחיד .מומלץ להשתמש במיקסר ללישה אחידה
.6מסדרים את הבגטים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
ומתפיחים עוד 20דקות. ואיכותית.
.2מוסיפים את הקמח בהדרגה )ייתכן שלא תצטרכו את
.7אופים בתנור שחומם מראש ל 200-מעלות למשך 10
דקות ,ולאחר מכן מנמיכים ל 180-מעלות ואופים עוד 20- כל הכמות ,תלוי בסוג הקמח(.
25דקות.
.8מוציאים מהתנור ומגישים .בתיאבון!
מרק ארטישוק
ירושלמי
מהשורלאקמזמעוהרלשכלאתםרהגקעםיטכחועילםםובוגזבםכוריקתאר,,הואאנלרהאטדיגרשםלוצתקודהמיבךגרוטב ישמירלוקמישר.ולפמיל.ורה
.3קוצצים את הבצל ומוסיפים למים הרותחים. מצרכים:
.4מקלפים וחותכים את הארטישוק הירושלמי לחתיכות בצל בינוני
5שורשי ארטישוק ירושלמי
בינוניות ומוסיפים לסיר. חציל ,גזר
.5מקלפים ופורסים את הגזר לטבעות ומוסיפים למרק. 2עלי דפנה ,פלפל שחור ,מלח
מבשלים כ 20-דקות. הוראות הכנה:
.6שוטפים את קוביות החציל ומוסיפים למרק .מבשלים .1חותכים את החציל לקוביות ,מפזרים עליו מלח רב
עוד 15דקות. ומניחים בצד.
.7מוסיפים פלפל שחור ,מלח ועלי דפנה ,מבשלים עוד .2מרתיחים סיר מים.
כמה דקות ומכבים את האש.
.8מגישים חם או קר .בתיאבון!
| 23.5.2025כ"ב אייר תשפ"ה | גליון 445גוש ארבע 11