Page 26 - Gushpanka348
P. 26

‫איך נרגיש אחרי האכילה הזו‪ .‬זאת הזדמנות טובה‬     ‫לגרום נזק לגוף‪ .‬תפקידו להזין את גופנו ביסודות‬                       ‫גושפינוק‬
                      ‫לבחון מה טוב לנו לאכול‪.‬‬   ‫בנייה וערכים שיש בהם יכולת וכוח להפיק‬
                                                ‫אנרגיה זמינה עבורנו‪ .‬תמיד נעדיף מזון טרי‬          ‫אחרי החגים‬
‫מצורף מתכון עונתי לסלט שיש בו שילוב‬             ‫על פני מזון שארוז בקופסאות; נעדיף כל דבר‬
‫טעמים משמח וכמובן הזנה טובה לגוף‪ ,‬בברכת‬         ‫שמושך אותנו לאכילה בצורתו הטבעית; במזונות‬                                      ‫רות חטם‬
‫ימים טובים‪ .‬החפיפה בעונות‪ ,‬כאשר מצד אחד‬         ‫מעובדים‪ ,‬נקרא תמיד את רשימת הרכיבים‪ .‬אם‬
‫המנגו עוד כאן ומצד שני האבוקדו כבר כאן‪ ,‬היא‬     ‫היא ארוכה מדי ו‪/‬או כוללת רכיבים שנדרש ידע‬       ‫הגענו ל׳אחרי החגים׳‪,‬‬
‫חגיגה לשילובים טרופיים נהדרים‪ .‬שני הכוכבים‬      ‫בכימיה על מנת לזהותם‪ ,‬כנראה שכדאי שנמשיך‬        ‫שבשנה רגילה היה מאותת‬
‫האלה יחד יוצרים שילוב של טעם ומרקם מקפיץ‬                                                        ‫לנו שמתחילה שגרה ברוכה‪,‬‬
‫ומרענן וגם מזין מאוד בזכות השומן האיכותי של‬                                              ‫הלאה‪.‬‬  ‫והשנה קצת פחות‪ ...‬אנחנו‬
                                                ‫תרגיל קטן ומומלץ לתקופה הקרובה‪ :‬לפני‬            ‫צריכים למצוא בתוכנו כל הזמן‬
  ‫האבוקדו‪ ,‬בייחוד עם שילוב של עלים ירוקים‪.‬‬      ‫כל אכילה ננסה לעצור רגע ולשאול את עצמנו‬         ‫כוחות מחודשים להתמודדויות הרבות‪ .‬רכישה‬
                                                                                                ‫של הרגלי אכילה מאוזנים תעניק לנו תחושה‬
                                        ‫לרוטב‪:‬‬                                 ‫מה בסלט?‬         ‫של התחדשות וכוחות פנימיים של שליטה‪ ,‬חוסן‪,‬‬
                                    ‫כף שקדייה‬         ‫חסה מזן עלי סלנובה עדינה (אפשר‬
                               ‫כף חומץ תפוחים‬                                                                              ‫בריאות ואופטימיות‪.‬‬
                         ‫כפית סילאן ללא סוכר‬                      ‫להשתמש בחסה רגילה)‬            ‫ראשי התיבות מאכ״ל – מה‪ ,‬איך‪ ,‬כמה‬
                                                 ‫גבעול סלרי חתוך למקלות קטנים ודקים‬             ‫ולמה – מאפשרים לנו לבחון את צורת האכילה‬
                                        ‫כף מים‬                                                  ‫שלנו על רבדיה השונים‪ .‬אנחנו יכולים להתחיל‬
                                                   ‫בצל ירוק חתוך לרצועות דקות וקצרות‬            ‫לשים לב להרגלי האכילה שלנו ולבחור מה‬
                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬         ‫חצי מנגו גדול ובשל חתוך לקוביות‬          ‫אנחנו רוצים ומה אנחנו מסוגלים לשנות כעת‪.‬‬
           ‫לערבב בקערה את כל מרכיבי הסלט‪,‬‬                 ‫חצי אבוקדו בשל חתוך לקוביות‬           ‫בגיליונות הקרובים אגע בכל אחד מהם‪ .‬נתחיל‬
        ‫לערבב היטב את מרכיבי הרוטב ולשפוך‬                     ‫חופן קטן של גרעיני חמנייה‬          ‫היום עם ׳מה׳‪ ,‬כלומר מה אנחנו בוחרים לאכול‪.‬‬
                                                       ‫‪ 3-2‬כפות של פשתן ושומשום מלא‬             ‫כשאנחנו שואלים את עצמנו מה נכון וטוב‬
                                      ‫על הסלט‪.‬‬                           ‫טחונים (אפשרי)‬         ‫לנו לאכול‪ ,‬אנחנו מבחינים בין אוכל למזון‪ .‬מזון‪,‬‬
                                                                                                ‫בניגוד לסתם אוכל‪ ,‬מורכב ממוצרים שגופנו‬
                                                                                                ‫מסוגל לקלוט ולהפיק מהם תועלת מירבית בלי‬

       ‫רות חטם‪ ,‬עו״ס‪ ,‬יועצת‬
       ‫לבריאות טבעית‪ ,‬מלווה‬
‫תהליכי ריפוי וניקוי גוף‪ ,‬מנחת‬
   ‫סדנאות להכנת מזון טבעי‪.‬‬

                                                ‫גיליון ‪ | 348#‬ז׳ בחשוון תשפ״ה | ‪8.11.2024‬‬       ‫‪ 26‬גּושפנקה‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31