Page 13 - Gush446
P. 13
דורה לוי #בעלת בית ספר דיגיטאלי לאפיה בריאה עם מחמצת lehem.bari@gmail.com #
מצרכים לכ 4-מנות: "יוגורט''
3 -בננות קפואות אפרסקים
3-4 -אפרסקים
ובננות
-כ 2/3-כוס מים או חלב שקדים
אופן ההכנה:
.1נטחן את כל המצרכים יחד עד לקבלת מרקם של יוגורט
חלק .2 .אם יש צורך נוסיף מים או חלב שקדים.
מצרכים )פיצה בינונית אחת(:
לבצק:
2 -כוסות קמח כוסמין מלא
פיצה )יכול להיות שבהמשך יהיה צורך במעט יותר קמח(
-כוס מים פושרים
4 -כפות מחמצת שאור
טבעונית 3 -כפות שמן זית
½ -כפית מלח
לגבינה הטבעונית:
*ניתן להשתמש במקום בכל גבינה שאוהבים
-כוס קשיו לאחר השריה של שמונה שעות
אופן ההכנה: ½ -כפית שמרי בירה
.1נערבב בקערה את מחמצת השאור עם כוס קמח כוסמין ½ -כפית מלח
וכוס מים ונשאיר לכ 4-שעות התפחה במקום חמים. -כף מיץ לימון
.2נוסיף את שמן הזית והמלח ועוד קמח )עד לקבלת בצק נוח -כ ½-כוס מים
לעבודה( ונשאיר להתפחה למשך שעתיים נוספות.
.3נכין את הגבינה בקנקן בלנדר :נטחן יחד את כל המצרכים לרוטב:
לגבינה עד לקבלת מרקם אחיד )את המים נוסיף בהדרגה לפי *ניתן להשתמש במקום ברוטב פיצה מוכן
15עגבניות שרי מבושלות במשך כ 10-דקות ,טחונות יחד עם הצורך(.
.4נרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח. תבלינים לפי הטעם )פפריקה מתוקה ,פלפל שחור ,מלח(.
.5נמרח את רוטב העגבניות על הבצק ,נוסיף את גבינת לתוספות:
הקשיו מעל ונפזר את התוספות מעליה. -עגבניה -בצל קטן
.6נאפה את הפיצה בתנור שחומם כ 25-דקות מראש על -חופן זיתים ירוקים או שחורים מגולענים
190-200מעלות. -תוספות אחרות לטעמכם
| 30.5.2025ג' סיון תשפ"ה | גליון 446גוש ארבע 13