Page 13 - Gush446
P. 13

‫דורה לוי ‪ #‬בעלת בית ספר דיגיטאלי לאפיה בריאה עם מחמצת ‪lehem.bari@gmail.com #‬‬

                                     ‫מצרכים לכ‪ 4-‬מנות‪:‬‬                         ‫"יוגורט''‬
                                       ‫‪ 3 -‬בננות קפואות‬                       ‫אפרסקים‬
                                         ‫‪ 3-4 -‬אפרסקים‬
                                                                                ‫ובננות‬
                        ‫‪ -‬כ‪ 2/3-‬כוס מים או חלב שקדים‬

                                            ‫אופן ההכנה‪:‬‬
‫‪ .1‬נטחן את כל המצרכים יחד עד לקבלת מרקם של יוגורט‬

           ‫חלק‪ .2 .‬אם יש צורך נוסיף מים או חלב שקדים‪.‬‬

                                                                              ‫מצרכים )פיצה בינונית אחת(‪:‬‬

                                                                              ‫לבצק‪:‬‬

                                                                              ‫‪ 2 -‬כוסות קמח כוסמין מלא‬

                                                   ‫פיצה‬            ‫)יכול להיות שבהמשך יהיה צורך במעט יותר קמח(‬
                                                                                                  ‫‪ -‬כוס מים פושרים‬

                                                                                             ‫‪ 4 -‬כפות מחמצת שאור‬

                                                   ‫טבעונית‬                    ‫‪ 3 -‬כפות שמן זית‬
                                                                                 ‫‪ ½ -‬כפית מלח‬

                                                                              ‫לגבינה הטבעונית‪:‬‬

                                                                   ‫*ניתן להשתמש במקום בכל גבינה שאוהבים‬

                                                                              ‫‪ -‬כוס קשיו לאחר השריה של שמונה שעות‬

                                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬                ‫‪ ½ -‬כפית שמרי בירה‬

‫‪ .1‬נערבב בקערה את מחמצת השאור עם כוס קמח כוסמין‬                               ‫‪ ½ -‬כפית מלח‬

‫וכוס מים ונשאיר לכ‪ 4-‬שעות התפחה במקום חמים‪.‬‬                                   ‫‪ -‬כף מיץ לימון‬

‫‪ .2‬נוסיף את שמן הזית והמלח ועוד קמח )עד לקבלת בצק נוח‬                         ‫‪ -‬כ‪ ½-‬כוס מים‬

‫לעבודה( ונשאיר להתפחה למשך שעתיים נוספות‪.‬‬

‫‪ .3‬נכין את הגבינה בקנקן בלנדר‪ :‬נטחן יחד את כל המצרכים‬                         ‫לרוטב‪:‬‬

‫לגבינה עד לקבלת מרקם אחיד )את המים נוסיף בהדרגה לפי‬                           ‫*ניתן להשתמש במקום ברוטב פיצה מוכן‬

                                                   ‫‪ 15‬עגבניות שרי מבושלות במשך כ‪ 10-‬דקות‪ ,‬טחונות יחד עם הצורך(‪.‬‬

‫‪ .4‬נרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח‪.‬‬                               ‫תבלינים לפי הטעם )פפריקה מתוקה‪ ,‬פלפל שחור‪ ,‬מלח(‪.‬‬

‫‪ .5‬נמרח את רוטב העגבניות על הבצק‪ ,‬נוסיף את גבינת‬                              ‫לתוספות‪:‬‬

‫הקשיו מעל ונפזר את התוספות מעליה‪.‬‬                                             ‫‪ -‬עגבניה ‪ -‬בצל קטן‬

‫‪ .6‬נאפה את הפיצה בתנור שחומם כ‪ 25-‬דקות מראש על‬                                ‫‪ -‬חופן זיתים ירוקים או שחורים מגולענים‬

                                                   ‫‪ 190-200‬מעלות‪.‬‬             ‫‪ -‬תוספות אחרות לטעמכם‬

‫‪ | 30.5.2025‬ג' סיון תשפ"ה | גליון ‪ 446‬גוש ארבע ‪13‬‬
   8   9   10   11   12   13   14   15   16