Page 27 - Gushpanka341
P. 27
גושפינוק
2בצלים סגולים רכיבים: צילום :דעאל סבטיה
25גרם חמאה
4גבעולי טימין לבצק: אלינור רחמים
100גרם חמאה חתוכה לקוביות
100גרם גבינת פטה ½ 1כוסות קמח )כוס חד-פעמית לשתייה קרה(
מיכל שמנת מתוקה
ביצה
2ביצים 1/4כפית מלח
2כפות קמח
מלח ופלפל למילוי:
תחתיות ארטישוק )מקופסת שימורים אחת(
אופן ההכנה: קיש ארטישוק
ופרידה
לבצק
.1לשים בקערה קמח ,ביצה ,מלח וחמאה .ללוש לבצק אחיד במיקסר או ביד .לא ללוש יותר מדי לארטישוק טעמים עמוקים של
חורף ,של אדמה .אני חושבת
כדי שהבצק לא "יקרע" )זה עלול לקרות כשהחמאה מתחממת(. שהוא לא מקבל את הכבוד
.2לקמח נייר אפייה ולרדד עליו את הבצק .הבצק צריך להיות עטוף בקמח כדי שלא ידבק לנייר. שמגיע לו כחומר גלם כל כך
.3להניח את הבצק המרודד בתבנית עגולה ו"להעלות" אותו לדפנות .להכניס למקרר ל 20-דקות.
משובח .ניסיתי לשלב ארטישוק
בינתיים להכין את המילוי: במנות שונות וגילית שארטישוק
.4לחצות את הבצל הסגול ,לפרוס אותו לחצאי עיגולים דקים ולטגן בחמאה ,עד שעשוי היטב.
.5לפרוס את תחתיות הארטישוק דק ולהוסיף לטיגון למשך 10דקות ,עד שהן מזהיבות מעט. וגבינות זה שילוב נהדר .על
בסיס של בצק פריך מתקבלת
.6להוסיף את עלי הטימין ולתבל במלח ופלפל .להניח את התערובת על הבצק. מנה טובה ומשובחת במיוחד.
לרויאל
.7לערבב בקערה את השמנת המתוקה עם קמח ,ביצים ,גבינת פטה ,מלח ופלפל .לשפוך על
תערובת הבצל והארטישוק .לאפות 30-40דקות עד שהקיש יציב והרויאל זהוב.
.8להגיש לצד סלט עלים רענן.
אלינור רחמים ,בוגרת קהילת גוש עציון היקרה,
תוכנית הטלויזיה
כבר כמה שנים שאני כותבת מתכונים לגושפנקה .כל מתכון נבחר
"מאסטר שף" ,תושבת בקפידה כדי שיהיה טעים ,קל להכנה ,מחומרי גלם זמינים ,יתאים לארוחה
תקוע .מעבירה
סדנאות בישול משפחתית ,לאירוח ובכלל למטבח שלכם .שמחתי להביא קצת מהעולם
שלי אליכם .תודה על הפינה הקטנה הזו במגזין ובלב הבית ,במטבח שלכם.
חוויתיות )"אלינורה
חווית טעמים"( כאן דרכינו נפרדות ,בטוחה שעוד נפגש.
054-7398763 אלינור רחמים
תקוע
גוּשפנקה 27 גיליון | 341#ז׳ באדר א׳ תשפ״ד | 16.2.2024 לגוש עציון
הסיפור של ישראל
תש“ג-תשפ“ג