Page 27 - Gushpanka341
P. 27

‫גושפינוק‬

               ‫‪ 2‬בצלים סגולים‬                                 ‫רכיבים‪:‬‬                               ‫צילום‪ :‬דעאל סבטיה‬
                  ‫‪ 25‬גרם חמאה‬
                ‫‪ 4‬גבעולי טימין‬                                            ‫לבצק‪:‬‬                                        ‫אלינור רחמים‬
                                                 ‫‪ 100‬גרם חמאה חתוכה לקוביות‬
            ‫‪ 100‬גרם גבינת פטה‬      ‫½‪ 1‬כוסות קמח )כוס חד‪-‬פעמית לשתייה קרה(‬
            ‫מיכל שמנת מתוקה‬
                                                                           ‫ביצה‬
                       ‫‪ 2‬ביצים‬                                   ‫‪ 1/4‬כפית מלח‬
                   ‫‪ 2‬כפות קמח‬
                    ‫מלח ופלפל‬                                           ‫למילוי‪:‬‬
                                     ‫תחתיות ארטישוק )מקופסת שימורים אחת(‬

                                                                 ‫אופן ההכנה‪:‬‬                        ‫קיש ארטישוק‬
                                                                                                            ‫ופרידה‬
                                                                                              ‫לבצק‬
‫‪ .1‬לשים בקערה קמח‪ ,‬ביצה‪ ,‬מלח וחמאה‪ .‬ללוש לבצק אחיד במיקסר או ביד‪ .‬לא ללוש יותר מדי‬                    ‫לארטישוק טעמים עמוקים של‬
                                                                                                        ‫חורף‪ ,‬של אדמה‪ .‬אני חושבת‬
                               ‫כדי שהבצק לא "יקרע" )זה עלול לקרות כשהחמאה מתחממת(‪.‬‬                         ‫שהוא לא מקבל את הכבוד‬
‫‪ .2‬לקמח נייר אפייה ולרדד עליו את הבצק‪ .‬הבצק צריך להיות עטוף בקמח כדי שלא ידבק לנייר‪.‬‬                      ‫שמגיע לו כחומר גלם כל כך‬
‫‪ .3‬להניח את הבצק המרודד בתבנית עגולה ו"להעלות" אותו לדפנות‪ .‬להכניס למקרר ל‪ 20-‬דקות‪.‬‬
                                                                                                     ‫משובח‪ .‬ניסיתי לשלב ארטישוק‬
                                                                         ‫בינתיים להכין את המילוי‪:‬‬   ‫במנות שונות וגילית שארטישוק‬
   ‫‪ .4‬לחצות את הבצל הסגול‪ ,‬לפרוס אותו לחצאי עיגולים דקים ולטגן בחמאה‪ ,‬עד שעשוי היטב‪.‬‬
    ‫‪ .5‬לפרוס את תחתיות הארטישוק דק ולהוסיף לטיגון למשך ‪ 10‬דקות‪ ,‬עד שהן מזהיבות מעט‪.‬‬                       ‫וגבינות זה שילוב נהדר‪ .‬על‬
                                                                                                       ‫בסיס של בצק פריך מתקבלת‬
                  ‫‪ .6‬להוסיף את עלי הטימין ולתבל במלח ופלפל‪ .‬להניח את התערובת על הבצק‪.‬‬                   ‫מנה טובה ומשובחת במיוחד‪.‬‬
                                                                                            ‫לרויאל‬

     ‫‪ .7‬לערבב בקערה את השמנת המתוקה עם קמח‪ ,‬ביצים‪ ,‬גבינת פטה‪ ,‬מלח ופלפל‪ .‬לשפוך על‬
              ‫תערובת הבצל והארטישוק‪ .‬לאפות ‪ 30-40‬דקות עד שהקיש יציב והרויאל זהוב‪.‬‬
                                                                  ‫‪ .8‬להגיש לצד סלט עלים רענן‪.‬‬

            ‫אלינור רחמים‪ ,‬בוגרת‬                                                          ‫קהילת גוש עציון היקרה‪,‬‬
                 ‫תוכנית הטלויזיה‬
                                            ‫כבר כמה שנים שאני כותבת מתכונים לגושפנקה‪ .‬כל מתכון נבחר‬
            ‫"מאסטר שף"‪ ,‬תושבת‬      ‫בקפידה כדי שיהיה טעים‪ ,‬קל להכנה‪ ,‬מחומרי גלם זמינים‪ ,‬יתאים לארוחה‬
                    ‫תקוע‪ .‬מעבירה‬
                    ‫סדנאות בישול‬      ‫משפחתית‪ ,‬לאירוח ובכלל למטבח שלכם‪ .‬שמחתי להביא קצת מהעולם‬
                                   ‫שלי אליכם‪ .‬תודה על הפינה הקטנה הזו במגזין ובלב הבית‪ ,‬במטבח שלכם‪.‬‬
               ‫חוויתיות )"אלינורה‬
                    ‫חווית טעמים"(‬                                        ‫כאן דרכינו נפרדות‪ ,‬בטוחה שעוד נפגש‪.‬‬

                     ‫‪054-7398763‬‬                                                                     ‫אלינור רחמים‬

                                                                                                              ‫תקוע‬

‫גוּשפנקה ‪27‬‬  ‫גיליון ‪ | 341#‬ז׳ באדר א׳ תשפ״ד | ‪16.2.2024‬‬  ‫לגוש עציון‬

                                                         ‫הסיפור של ישראל‬
                                                              ‫תש“ג‪-‬תשפ“ג‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32